ΕταιρείαTo όραμαΔραστηριότητεςΔυνατότητες υποστήριξηsΣυνδέσειsΝέαΕπικοινωνία
 
Συναυλίες - ρεσιτάλ
  Συμπόσια
Ημερίδες
Εκθέσεις
Εκδόσεις
Διαφημιστική καμπάνια
Άλλες εκδηλώσεις
Master Class
Εκπόνηση μελετών
 
Maria Callas-Αφιέρωμα
 

 
 
 
   
 
   
 
 
   
MASTER CLASS ΜΕ ΤΗΝ LUCIANA SERRA
   

Το Master Class με την Luciana Serra πραγματιοποιήθηκε στον "Παρνασσό" από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου 2010 και ολοκληρώθηκε με το gala των βραβευθέντων το βράδυ της 10ης Ιουνίου 2010.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έχοντας ήδη επιτύχει τον πρώτο της στόχο, ήτοι το κτήριο της Όπερας, το οποίο θα γίνει με την ευγενική χορηγία του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», η «Εταιρεία για το Κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης “Μαρία Κάλλας”» προχωρεί για την επίτευξη του δεύτερου στόχου της: την δημιουργία Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης. Έτσι στα πλαίσια του ενδιαφέροντος της για την γενικότερη προώθηση της Τέχνης αυτής στην Ελλάδα, η Εταιρεία πραγματοποιεί Μaster Class λυρικού τραγουδιού με την διάσημη υψίφωνο Luciana Serra.

Το Master Class θα λάβει χώρα στην Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Καρύτση 8, Αθήνα, από την Δευτέρα 7 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010 και θα ολοκληρωθεί με gala τραγουδιού από τους βραβευθέντες του Master Class, την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010, που θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε λυρικούς καλλιτέχνες, σολίστ και χορωδούς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις συμμετοχής, συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο στα γραφεία της Εταιρείας: οδός Λυκαβηττού 21, Κολωνάκι, 106 72, Αθήνα, τηλ.: 210 3634868, fax: 210 3620844. ή μέσα από το site της Εταιρείας : www.orama-opera.gr

 
 
 
 

GALA ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ MASTER CLASS ΜΕ ΤΗΝ LUCIANA SERRA

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

“Les oiseaux dans la charmille” J. Offenbach (Les contes d’ Hoffmann)
Δανάη Κοντόρα

“L’air des Bijoux” Ch. Gounod (Faust)
Δήμητρα-Ρωξάνη Παπαδημητρίου

“Come scoglio” W.A. Mozart (Cosi fan tutte)
Αθανασία Παπακωνσταντίνου

“Ah! Je veux vivre” Ch. Gounod (Romeo et Juliette)
Δανάη-Ελένη Παλληκαροπούλου

“Il faut partir” G. Donizzetti (La fille du regiment)
Μυρτώ Μποκολίνη

“Tra voi belle, brune e bionde” G. Puccini (Manon Lescaut)
Αριστείδης Προσπαθόπουλος

“Der Holle Rache kocht in meinem Herzen” W.A. Mozart (Die Zauberflote)
Νίκη Χαζιράκη

Στο πιάνο συνοδεύει ο Φροίξος Μόρτζος

 
 
 
   
 
 
   
 
 
 
   
 
 
  Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010
Μια ντίβα στον «Παρνασσό»

Σήμερα το βράδυ (8 μ.μ.) στην αίθουσα «Παρνασσός» (πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8), η κορυφαία Ιταλίδα υψίφωνος Λουτσιάνα Σέρα θα δώσει γκαλά τραγουδιού.
Ηρθε στην Ελλάδα προσκεκλημένη της Εταιρείας για το Κτήριο της Οπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας», προκειμένου να παραχωρήσει «μάστερ κλας», που εντασσόταν στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος της εταιρείας για τη γενικότερη προώθηση της λυρικής τέχνης στην Ελλάδα. Στο αποψινό γκαλά θα συμμετάσχουν και όσοι συμμετείχαν και βραβεύθηκαν στο μάστερ κλας.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η πρωτοβουλία για τα «μάστερ κλας» της διακεκριμένης σοπράνο έρχεται λίγο μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του διήμερου συμποσίου (17 και 18 Μαΐου) στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, με τίτλο «Στη δίνη της τέχνης: όπερα - τάσεις και ανατροπές», στο οποίο συμμετείχαν κορυφαίες προσωπικότητες της λυρικής τέχνης και του θεάτρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το σεμινάριο της Λουτσιάνα Σέρα απευθυνόταν σε λυρικούς καλλιτέχνες, σολίστ και χορωδούς. Η Ιταλίδα υψίφωνος έχει διαγράψει λαμπρή πορεία στα μεγάλα λυρικά θέατρα του κόσμου, έχει συνεργαστεί με μεγάλους μαέστρους και λυρικούς καλλιτέχνες, ενώ έχει χαρακτηρίσει με τις ερμηνείες της τους ρόλους που έχει συμπεριλάβει στο ρεπερτόριό της, τόσο στις ηχογραφήσεις όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις της.

Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010
«Ο μπαμπάς του Παβαρότι είχε καλύτερη φωνή» (pdf)