ΕταιρείαTo όραμαΔραστηριότητεςΔυνατότητες υποστήριξηsΣυνδέσειsΝέαΕπικοινωνία
 
Σύντομο σκεπτικό
Ακαδημία λυρικής τέχνης
Το νέο κτήριο της όπερας
Σημαντικές ημερομηνίες
 

 
 
   
 
   
 
 
   
  Το νέο κτήριο της όπερας
 
     

Η προσπάθεια της Προέδρου της Εταιρείας Κας Βάσως Παπαντωνίου και των ανθρώπων που ενστερνίζονται το όραμά της και αποτελούν τα Ιδρυτικά μέλη της Εταιρείας, τους Εταίρους και τους Φίλους για το Κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης "Μαρία Κάλλας", έχει μια πολυκύμαντη διαδρομή που αισίως φθάνει τα 8 χρόνια.

     
     
 

Στη μακρά αυτή πορεία σημαντική υπήρξε η συμπαράσταση κορυφαίων πνευματικών ανθρώπων αλλά και παραγόντων της ιδιωτικής οικονομίας που στηρίζουν την προσπάθεια ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΟΠΕΡΑ.

Μετά τις πολυετείς προσπάθειες προς τις εκάστοτε κυβερνήσεις και την γενικότερη ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης με το σύνθημα "Ας κάνουμε το Όραμα Όπερα", η Εταιρεία μας έδειξε την ικανοποίηση της για την εξαγγελία εκ μέρους του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Πέτρου Τατούλη για την αφενός υλοποίηση της προεκλογικής και μετεκλογικής δέσμευσης του Πρωθυπουργού και Υπουργού Πολιτισμού κ. Κώστα Καραμανλή για την δημιουργία νέου κτηρίου Όπερας και αφετέρου για την επίσημη δέσμευση για τον χώρο του πρώην Ιπποδρόμου.

Παρόλο που η αρχική πρόταση της Εταιρείας (από το 1997) ήταν η απαλλοτριωτέα περιοχή του Κεραμεικού, έχοντας διαπιστώσει τα πολλά χρονοβόρα και χρηματοβόρα εμπόδια που ο Κεραμεικός θα μπορούσε να έχει, η Εταιρεία βρίσκει την επιλογή του πρώην Ιπποδρόμου πίσω από το Φαληρικό Δέλτα ως την καλύτερη δυνατή λύση.

Η κυρία Βάσω Παπαντωνίου μετά από συνάντηση που είχε πρώτα με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κύριο Γεώργιο Αλογοσκούφη και έπειτα την ίδια μέρα με μέλη του Ιδρύματος Νιάρχου απέσπασε την υπόσχεση για την ένταξη και της ανέγερσης της νέας Λυρικής Σκηνής στο πρόγραμμα δωρεών του Ιδρύματος. Η αρχική πρόβλεψη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ήταν η χρηματοδότηση της Εθνικής Βιβλιοθήκης (άρθρο του κυρίου Ρηγόπουλου στην Καθημερινή 31-10-2006).

Παρόλο που η αρχική πρόταση της Εταιρείας (από το 1997) ήταν η απαλλοτριωτέα περιοχή του Κεραμεικού, έχοντας διαπιστώσει τα πολλά χρονοβόρα και χρηματοβόρα εμπόδια που ο Κεραμεικός θα μπορούσε να έχει,
η Εταιρεία βρίσκει την επιλογή του πρώην Ιπποδρόμου πίσω από το Φαληρικό Δέλτα ως την καλύτερη δυνατή λύση.

Η κυρία Βάσω Παπαντωνίου μετά από συνάντηση που είχε πρώτα με τον υπουργό Οικονομίας και οικονομικών κύριο Αλογοσκούφη και έπειτα την ίδια μέρα με μέλη του Ιδρύματος απέσπασε την υπόσχεση για την ένταξη και της ανέγερσης της νέας Λυρικής Σκηνής στο πρόγραμμα δωρεών του Ιδρύματος. Η αρχική πρόβλεψη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ήταν η χρηματοδότηση της Εθνικής Βιβλιοθήκης (άρθρο του κυρίου Ρηγόπουλου στην Καθημερινής 31-10-2006).