ΕταιρείαTo όραμαΔραστηριότητεςΔυνατότητες υποστήριξηsΣυνδέσειsΝέαΕπικοινωνία
 
Σύντομο σκεπτικό
Ακαδημία λυρικής τέχνης
Το νέο κτήριο της όπερας
Σημαντικές ημερομηνίες
 

 
 
   
 
   
 
 
 
    Ημερομηνίες σταθμοί της Εταιρείας  
     

 

1997

Πρώτη δημόσια δήλωση της Προέδρου το 1997 που αφιερώνει την συναυλία της στην Opera Comique για την 20η επέτειο του θανάτου της Μ. Κάλλας στην ανάγκη δημιουργίας νέου κτηρίου για την ελληνική Λυρική Σκηνή και Ακαδημίας Λυρικής τέχνης που θα φέρει το όνομα Μαρία Κάλλας.

 
       
 

1999

Πρώτη επίσκεψη της κυρίας Βάσως Παπαντωνίου στο Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"

 
       
   

2000

Ιδρύεται η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Εταιρεία για τη Δημιουργία Νέου Κτηρίου της Ελληνικής Λυρικής Σκηνής και Ακαδημίας Μαρία Κάλλας συναποτελούμενη αρχικά από 30 εταίρους, οι οποίοι και αποτέλεσαν τα Ιδρυτικά μέλη της Εταιρείας. Ως έδρα της Εταιρείας ορίζεται η Αθήνα, και τα γραφεία της βρίσκονται στην οδό Λυκαβηττού 21, Κολωνάκι.

 
       
   

2004

Η Εταιρεία ενώ ξεκίνησε με την επιλογή του Κεραμεικού κατόπιν εισηγήσεως του ΥΠΠΟ υιοθετεί τελικά την επιλογή του πρώην Ιπποδρόμου στο Φαληρικό Δέλτα ως την καλύτερη δυνατή λύση. Η επιλογή του Κεραμεικού κρίνεται ως χρονοβόρα και χρηματοβόρα.

Νέα επίσκεψη της Προέδρου στο Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" και υποβολή των ειδικών μελετών που εξεπόνησε η Εταιρεία για να ληφθεί η μεγάλη απόφαση του Ιδρύματος η οποία και ανακοινώθηκε το Νοέμβριο του 2006.

 
       
   

2005

Επίσκεψη στα γραφεία της Εταιρείας κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Καλλιθέας κου Ασκούνη για να συζητηθούν τα θέματα του οικοπέδου

 
       
    2006

Συμφωνία ΥΠΕΧΩΔΕ κου Σουφλιά και Δημάρχου Καλλιθέας για το οικόπεδο.

2 Φεβρουαρίου. Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δέχεται την κυρία Βάσω Παπαντωνίου και εξετάζει την πρόταση της για ανάληψη της χρηματοδότησης της Ελληνικής Λυρικής Σκηνής και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης "Μαρία Κάλλας" από το Ίδρυμα.

Επίσημη ανακοίνωση των προθέσεων του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" να χρηματοδοτήσει και το νέο κτήριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μαζί με την Εθνική Βιβλιοθήκη.
       
   

2007

Τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με τον εκπρόσωπο του Ίδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" που εδρεύει στη Νέα Υόρκη Ανδρέα Δρακόπουλο και υπογραφή του μνημονίου για την κατασκευή του κτηρίου της Όπερας.

Το όραμα γίνεται πραγματικότητα.