Κεντρική σελίδα ΕταιρείαTo όραμαΔραστηριότητεςΔυνατότητες υποστήριξηsΣυνδέσειsΝέαΕπικοινωνία
 
Συναυλίες - ρεσιτάλ
  Συμπόσια
Ημερίδες
Εκθέσεις
Εκδόσεις
Διαφημιστική καμπάνια
Άλλες εκδηλώσεις
  Master Class
Εκπόνηση μελετών
 
Maria Callas-Αφιέρωμα
 

 
 
   
 
   
 
 
   
   
 

ΡΕΣΙΤΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΥΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ»”

 

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Θέατρο Ολύμπια
Ώρα έναρξης: 20.00

Σολίστ: Μυρτώ Παπαθανασίου
Πιάνο: Χρίστος Παπαγεωργίου


Με ρεσιτάλ τραγουδιού, με την σπουδαία ελληνίδα υψίφωνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με την  “Εταιρεία  για το Κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας»” τιμά την "Diva όλων των εποχών" Μαρία Κάλλας, συνεισφέροντας με τα έσοδα από τα εισιτήρια στην δημιουργία της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας», η οποία θα δημιουργηθεί στο διαμέρισμα που έζησε η ίδια στα νεανικά της χρόνια, στην οδό Πατησίων 61, στην Αθήνα.

Η διάσημη υψίφωνος και Πρόεδρος της “Εταιρείας για το Κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας»” κυρία Βάσω Παπαντωνίου εξηγεί: "Η "Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas" είναι ένα αίτημα στήριξης για τους νέους Έλληνες Μουσικούς που είναι προορισμένοι να διακριθούν και να δικαιωθούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Ας τους δημιουργήσουμε, στη Χώρα μας, την δυνατότητα μιας περαιτέρω ανέλιξης. Ένα χώρο μαθητείας, εμπειρίας, επίγνωσης του ότι η Τέχνη είναι χώρος συντριβής και όχι έπαρσης - διδάγματα που μας κληροδότησε η Μεγάλη Ελληνίδα Μουσικός. Σαν αναγνώριση η Ακαδημία θα φέρει το όνομά της".

 


Η Ελληνίδα υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς επικαιρότητας στον χώρο της όπερας αφού κάθε της εμφάνιση αποτελεί γεγονός. Έχει τραγουδήσει στα κορυφαία θέατρα του κόσμου (Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, Όπερα του Παρισιού, Όπερα της Βιέννης, Όπερα του Μονάχου, Κρατική Όπερα του Βερολίνου, Όπερα του Σύδνεϋ, Όπερα του Άμστερνταμ, Όπερα της Ζυρίχης, Όπερα της Ρώμης, Όπερα του Τόκυο, κ.ά.). Για το ντεμπούτο της στη Αμερική, τιμήθηκε με το βραβείο «Μαρία Κάλλας» για την ερμηνεία της στην Τραβιάτα.

 

Ο Χρίστος Παπαγεωργίου, είναι διακεκριμένος πιανίστας, συνθέτης, τ. δ/ντής του Γ΄ Προγράμματος της Ε.Ρ.Τ.

 

Στο ρεσιτάλ η Μυρτώ Παπαθανασίου και ο Χρίστος Παπαγεωργίου, συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

 

Τιμές εισιτηρίων €20, € 25, €30, €40, €70 
Φοιτητικό, Παιδικό, Περιορισμένης  ορατότητας €15 

Προπώληση από 14/9 στα Ταμεία Θεάτρου Ολύμπια & στο www.nationalopera.gr