ΕταιρείαTo όραμαΔραστηριότητεςΔυνατότητες υποστήριξηsΣυνδέσειsΝέαΕπικοινωνία
 
Συναυλίες - ρεσιτάλ
  Συμπόσια
Ημερίδες
Εκθέσεις
Εκδόσεις
Διαφημιστική καμπάνια
Άλλες εκδηλώσεις
  Master Class
Εκπόνηση μελετών
 
Maria Callas-Αφιέρωμα
 

 
 
 
   
 
   
 
 
   
  ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ
«ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

(Αίθουσα «Νίκος Γκάτσος», Πειραιώς 100, Γκάζι)
19 - 23 Οκτωβρίου 2010
εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 19 Οκτωβρίου ώρα 20.00
δημοπρασία: Σάββατο 23 Οκτωβρίου ώρα 18.30
   
 
   

Εικαστική έκθεση επωνύμων Ελλήνων καλλιτεχνών διοργανώνει η Αστική, Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για το Κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας» υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Αθηνών και σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του ΔήμουΑθηναίων (Π.Ο.Δ.Α.) και με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις», από τις 19 έως και τις 23 Οκτωβρίου 2010 (Αίθουσα «Νίκος Γκάτσος», Πειραιώς 100, Γκάζι).

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 19 του μηνός και ώρα 20.00.

Τα έργα που έχουν προσφερθεί αφιλοκερδώς από τους δημιουργούς, καθώς και εκείνα που προσέφεραν από την ιδιωτική συλλογή τους η Πρόεδρος της Εταιρείας κα Βάσω Παπαντωνίου και ο Γραμματέας της κ. Βασίλης Βασιλικός θα δημοπρατηθούν, επίσης αφιλοκερδώς, από τον κ. Πέτρο Βέργο το Σάββατο 23/10 στις18.30.

Τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του δεύτερου στόχου της Εταιρείας (ο πρώτος, το κτήριο της όπερας στο Φαληρικό Δέλτα, όπως είναι γνωστό, έχει ήδη δρομολογηθεί, με πρόταση της Εταιρείας από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»). Το δεύτερο όραμα της Εταιρείας είναι η δημιουργία Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης στο κτήριο του παλαιού Ωδείου Αθηνών επί της οδού Φειδίου 3, που θα φέρει το όνομα «Μαρία Κάλλας».

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι με αλφαβητική σειρά: Σπύρος Αλαμάνος, Δημήτρης Αληθεινός, Μιχάλης Αμάραντος, Δημήτρης Ανδρεαδάκης, Μίνα Βαλυράκη- Παπαθεοδώρου, Δήμητρα Βαμιάλη, Μιχάλης Βελούδιος, Ευριδίκη Βασιλικού- Παπαντωνίου, Στάθης Βατανίδης, Μιχάλης Βελούδιος, Λυδία Βενιέρη, Μάρκος Βένιος, Αριστείδης Βλάσσας, Γιάννης Βογιατζής, Γιάννης Γαΐτης, Κωστής Γεωργίου, Μαρία Γιαννακάκη, Στέφανος Δασκαλάκης, Pavlos (Διονυσόπουλος) Θόδωρος, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Ειρήνη Κανά, Νίκη Καραγάτση, Μιχάλης Κατζουράκης, Αντώνης Κέπετζης, Κωνσταντίνος Κερεστετζής, Γιάννης Κόττης, Γιάννης Κουνέλλης, Μαρία Κτιστοπούλου, Βασίλης Κυπραίος, Γιώργος Λαζόγκας, Μιχάλης Μαδένης, Μιχάλης Μανουσάκης, Τάσος Μαντζαβίνος, Καλλιρρόη Μαρούδα, Αλίνα Μάτσα, Γιάννης Μιγάδης, Τόνια Νικολαΐδη, Βάνα Ξένου, Χρήστος Παλλαντζάς, Θόδωρος Πανταλέων, Μαρία Παπαδημητρίου, Μάριος Παπάζογλου, Κώστας Παπανικολάου, Γιάννης Παρμακέλης, Γιώργος Πολυκράτης, Μερόπη Πρέκα, Εδουάρδος Σακαγιάν, Παύλος Σάμιος, Δημήτρης Σαρασίτης, Νίκος Σαχίνης, Ευανθία Σούτογλου, Δημήτρης Ταλαγάνης, Άννα-Μαρία Τσακάλη, Ρένα Τσολάκη, Αλέκος Φασιανός, Μαρία Φιλοπούλου, Μανώλης Χάρος, Γιάννης Ψυχοπαίδης.
 
   
 

Ώρες λειτουργίας: 10.00-22.00
Είσοδος ελεύθερη